Vakantie Andalusië

Flamenco, stierengevechten en heerlijke Spaanse gerechten, tijdens een vakantie in Andalusië ontdek je het Spanje van de verhalen. Het is zowel het minst als het meest verrassende deel van het land. Het minst verrassend, omdat je in Andalusië het stereotype van het Spaanse leven zult vinden. Denk maar aan de siësta, veel zon, sociale mensen op straat, enzovoort. Erg verrassend daarentegen, omdat je in dit gebied veel meer moois zult vinden dan je had kunnen hopen.

Vakanties in Andalusië (12)

Plaatsen in Andalusië

Omgeving

Andalusië bestaat uit acht provincies, waarvan er vijf direct aan de zee grenzen. Je treft er talloze kleurrijke vissersvloten en smaakvolle zeebanketten die je eerder met het noorden van het land zou associëren. Tegelijkertijd vind je er besneeuwde bergtoppen en kan je dus ook prima op wintersport naar Andalusië. De skifaciliteiten doen er vaak niet onder voor hetgeen je in de Alpen of Pyreneeën treft, hoewel je er op een heldere dag zo de verre kust van Noord-Afrika kunt zien. De combinatie van uiteenlopende gebieden wordt afgemaakt door de wilde moerassen en bossen die vele unieke diersoorten huizen. Tel daar de mondaine steden als Sevilla bij op en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke vlieg- of autovakantie in Andalusië.

Andalusië en cultuur

Andalusië dankt een groot deel van haar unieke cultuur aan de invloeden van het Afrikaanse continent en het nabijgelegen Midden-Oosten. Van 711 tot 1492 maakte het gebied deel uit van het Moorse rijk. Ook de naam Andalusië kent in deze periode haar oorsprong en is afgeleid van het Arabische Al-Andalus, of 'Land van het Westen'. Wanneer je andere gebieden binnen het Spaanse schiereiland hebt bezocht, zullen de culturele verschillen je gedurende een vakantie in Andalusië ongetwijfeld opvallen. Van architectuur en lokale gebruiken tot de feestdagen en culinaire hoogstandjes van het gebied, ze hebben allemaal een duidelijke unieke Andalusische touch.

Bezienswaardigheden in Andalusië

Een vakantie in Andalusië zal veelal beginnen met een bezoek aan steden als Sevilla, Cordoba en Granada. In Sevilla komen alle romantische ideeën die je over Spanje hebt tot leven. In deze drie na grootste stad van Spanje val je van het ene cliché in het andere, dankzij de flamencodansers, tapasbars, geraniums en wandelende gitaristen. De Kathedraal van Sevilla is absoluut een bezoekje waard, maar voor het beste uitzicht van de stad beklim je de Giralda toren. Voor een groene blik op de regio bezoek je Huelva's Sierra de Aracena en de Doñana watergebieden, of Jaén's Nationaal Park van Cazorla, Cádiz' pueblos blancos en Granada's Alpujarras gebergte.

Praktische informatie over Andalusië

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Andalusië

Best beoordeelde vakanties

Posada Del Lucero

Posada Del Lucero


9.1

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Posada Del Lucero
Alfonso XIII

Alfonso XIII


9.0

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Alfonso XIII
ILUNION Málaga

ILUNION Málaga


8.6

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

ILUNION Málaga

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Andalusië

Monte Triana

Monte Triana

€ 135p.p.

Vertrek 04-12-2017
3 nachten
Logies & ontbijt

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Monte Triana
Fernando III

Fernando III

€ 132p.p.

Vertrek 04-12-2017
3 nachten
Logies & ontbijt

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Fernando III
Las Casas de la Judería

Las Casas de la Judería

€ 199p.p.

Vertrek 04-12-2017
3 nachten
Logies & ontbijt

71 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Las Casas de la Judería

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook