Vakantie Costa Barcelona

De Costa Barcelona is de nieuwe naam van de samengevoegde Costa del Garraf en de Costa del Maresme, de kustgebieden ten zuiden en ten noorden van Barcelona. Dit maakt deze nieuwe Costa Barcelona de middelste van de drie kustgebieden van Catalonië, tussen de Costa Brava en Costa Dorada in. Naast de fijne goudgele zandstranden die je langs de hele Catalonische kust vindt, is een groot deel van de aantrekkingskracht van een vakantie aan de Costa Barcelona natuurlijk de nabijheid van wereldstad Barcelona. De 100 kilometer kustgebied van de Costa Barcelona is echter meer dan stranden en steden, maar kent ook verschillende prachtige natuurgebieden.

Vakanties in de Costa Barcelona (43)

Plaatsen in de Costa Barcelona

Omgeving

Dat een vakantie aan de Costa Barcelona ook een verkenning van bossen, weides en ander natuurschoon kan betekenen merk je al snel als je je waagt aan de Maresme-natuurpaden. Deze serie fiets-, wandel- en paardrijpaden stelt je in staat om de complete kust af te reizen, terwijl je wordt getrakteerd op talloze beekjes, baaien en bossen. Het natuurgebied El Garraf is de perfecte tussenstop om je in de ongerepte wildernis van het gebied te begeven. Meer dan 12.000 hectaren aan grotten, heuvels, bossen en ander grillig natuurschoon. Het geniet grote populariteit bij natuurliefhebbers met een avontuurlijke insteek, dankzij vele afgelegen valleien die enkel te bereiken zijn via lastige bergpaden.

Costa Barcelona en cultuur

De cultuur direct aan de kust van de Costa Barcelona is sterk beïnvloed door de vele decennia aan intensief toerisme in het gebied. Ga je echter iets verder landinwaarts of bezoek je Barcelona, dan tref je al snel voorbeelden van de unieke Catalaanse cultuur die velen in dit gebied doen streven naar onafhankelijkheid van moederland Spanje. Waar Spanje zelf al bekend staat als land van vele tradities en festiviteiten, doen de Catalanen daar nog een schepje bovenop. Zo vind je er de menselijke torens, de castells, in Villafranca del Penedés. Ook is je vakantie niet compleet zonder dat je geproefd hebt van de lokale specialiteit, calçot. Deze groente, die nergens anders verbouwd wordt, speelt de hoofdrol tijdens een eigen feest: de Calçotada.

Bezienswaardigheden in de Costa Barcelona

Een vakantie aan de Costa Barcelona is niet compleet zonder een bezoek aan de stad die deze kust zijn naam schonk: Barcelona. De Sagrada Família, het Park Güell en La Rambla zijn stuk voor stuk immens populair bij bezoekende toeristen, maar zijn dat bezoek ondanks de drukte absoluut waard. Wil je echter meer zien dan alleen Barcelona, dan heeft deze kust je nog meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld eens populaire badplaats Sitges, waar je talloze uitstekende musea vindt, maar ook het Cementari San Sebastian kan bezoeken. Deze begraafplaats bevat namelijk meer dan oude graven, maar staat vol met beeldhouwwerken van bekende modernistische kunstenaars.

Praktische informatie over Costa Barcelona

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Costa Barcelona

Best beoordeelde vakanties

Atenea Park Suites-Appartementen

Atenea Park Suites-Appartementen


8.9

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Atenea Park Suites-Appartementen
Aquahotel Onabrava & Spa

Aquahotel Onabrava & Spa


8.7

425 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aquahotel Onabrava & Spa
Hotel Kaktus Playa

Hotel Kaktus Playa


8.5

157 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kaktus Playa

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Costa Barcelona

Hotel Dolce Sitges

Hotel Dolce Sitges

€ 468p.p.

Vertrek 09-12-2017
7 nachten
Logies & ontbijt

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Dolce Sitges
Hotel Abat Cisneros Montserrat/Appartementen Abat Marcet Montserrat

Hotel Abat Cisneros Montserrat/Appartementen Abat Marcet Montserrat

€ 85p.p.

Vertrek 16-12-2017
7 nachten
Logies

 

arrow
Hotel Abat Cisneros Montserrat/Appartementen Abat Marcet Montserrat

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook