Vakantie Costa De La Luz

Een vakantie aan de Costa de la Luz betekent ongegeneerd genieten van een heerlijke Spaanse zon die neerslaat op goudgele zandstranden. Je merkt al snel waarom dit gebied de 'kust van het licht' genoemd is. Dit kustgebied aan de Atlantische Oceaan ligt in de Cádiz provincie van Spanje en bevat naast heerlijke zandstranden talloze bossen, groene velden en grillige bergen. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is de lucht er vaak helderblauw. Tegelijkertijd is de Costa de la Luz meestal minder druk dan andere kustgebieden in Spanje: De regio is lange tijd een Spaans geheim geweest waar enkel binnenlandse toeristen met veel plezier hun vakanties vierden.

Vakanties aan de Costa De La Luz (1)

Plaatsen aan de Costa De La Luz

Omgeving

Hoewel een vakantie in Costa de la Luz veelal grotendeels aan het strand wordt doorgebracht, oefenen de binnenlanden met haar woeste, ongerepte natuur voor veel bezoekers eenzelfde onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Verschillende natuurgebieden beschermen al dit moois ook voor het nageslacht en een wandeling door deze gebieden is vaak een oefening in het spotten van beschermde dieren. Zo vind je in het Doñana National Park bijvoorbeeld de Iberische lynx, de Spaanse keizerlijke adelaar en talloze andere exotische dieren. In La Breña y Marismas del Barbate Natural Park word je weer op hele andere panorama's getrakteerd zoals grillige kliffen, zoutmoerassen en meer.

Costa de la Luz en cultuur

Ben je al eens eerder in Spanje geweest, maar ga je voor het eerst op vakantie naar Costa de la Luz? Dan is het verschil met de rest van Spanje opvallend. Van de vele verschillende heersers over het gebied, waaronder de Romeinen, zijn het bijvoorbeeld vooral de Moren geweest die in het straatbeeld hun sporen hebben nagelaten. Meer dan in welk ander gebied van Spanje dan ook. De keuken is echter op en top Spaans: Je geniet er van heerlijke tapas, waaronder de bekende chorizo worst en carpaccio van het Retinto rund dat je hier vaak in de olijfgaarden of langs de zee ziet grazen. Bij je maaltijd drink je een glas lokale sherry. Je vindt hier immers de beroemde 'sherry driehoek' van Jerez de la Frontera, San Lucar de Marrameda en El Puerto de Santa Maria.

Bezienswaardigheden aan de Costa de la Luz

Wil je tijdens je vakantie in Costa de la Luz even een break van het strand? Bezoek dan het klooster van Rábida in Palos de la Frontera. Dit was de plek waar Columbus voor zijn reis naar de nieuwe wereld om de steun van de monniken kwam vragen. Deze monniken zouden de ontdekkingsreiziger vervolgens introduceren bij de rijke familie die zijn plannen bij de koning en koningin onder de aandacht zouden brengen. Het bijzondere Baelo Claudia is een mooie bestemming als je nog iets verder terug in de tijd wil: Deze Romeinse nederzetting is, ondanks het nodige natuurgeweld zoals meerdere aardbevingen en een overstroming, in verbazingwekkend goede staat bewaard gebleven.

Praktische informatie over Costa De La Luz

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa De La Luz

Best beoordeelde vakanties

Hotel Garbi Costa Luz

Hotel Garbi Costa Luz


6.7

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Garbi Costa Luz

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook