Vakantie Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën (Pireneos in het Spaans) vormen het zuidelijke gedeelte van het gebergte dat de grens van het Iberische Schiereiland vormt. De bergen lopen van de Golf van Biskaje tot de Middellandse Zee over een lengte van 430 kilometer. Een vakantie in de Spaanse Pyreneeën vormt een bezoek aan een imposant gebergte dat de natuurliefhebber ontelbare mogelijkheden biedt. In de winter is het gebied populair onder wintersporters. Het gebied ligt op ongeveer 1300 kilometer van Amsterdam en is met verschillende routes eenvoudig per auto te bereiken.

Vakanties in de Spaanse Pyreneeën (6)

Plaatsen in de Spaanse Pyreneeën

Omgeving

De Spaanse Pyreneeën zijn een zogenaamd jong gebergte met een groot aantal pieken en dalen die door gletsjers zijn uitgesneden. De hoogste berg is de Aneto (3404 meter). Vanwege zijn lengte beslaat het gebied vier Spaanse regio’s (Baskenland, Navarra, Aragón en Catalonië.) Een vakantie in de Spaanse Pyreneeën zal grotendeels in het teken van de natuur staan en het gebied kent dan ook een aantal belangrijke natuurreservaten. Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido in de provincie Huesca bestaat uit een aantal valleien waar veel unieke soorten leven waaronder de lammergier. Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is een vermaard wandelgebied met veel beekjes en bergrivieren.

Spaanse Pyreneeën en cultuur

De Pyreneeën zijn van oudsher een dunbevolkt gebied waar men in kleine dorpjes of kloosters leefde. De architectuur die vaak uit de vroege middeleeuwen dateert kent meestal een romaanse stijl. Met de auto kun je speciale routes volgen langs de mooiste dorpjes in de regio. Door de ligging in verschillende regio’s is de culturele invloed divers. Sommige plekken als de vallei van Gistaín leefden eeuwenlang geïsoleerd en ontwikkelden eigen dialecten als Chistabino. Een vakantie in de Spaanse Pyreneeën is culinair ook veelzijdig waarbij stevige kost wordt gecombineerd met heerlijke rode wijn, bijvoorbeeld uit het innovatieve wijngebied Somontano.

Bezienswaardigheden in de Spaanse Pyreneeën

Wie tijdens een vakantie in de Spaanse Pyreneeën de buitenactiviteiten een keer wil afwisselen kan kiezen uit een aantal unieke bezienswaardigheden. Torreciudad is een bedevaartsoord gewijd aan Maria met een prachtige ligging aan het meer El Grado. Een manier om natuur en cultuur te combineren is door de wandeling naar Castillos de Samitier te ondernemen. Tijdens de klim zul je langs imposante kliffen, kapelletjes en ruïnes van kasteeltorens wandelen om uiteindelijk uitzicht te krijgen over besneeuwde toppen en een stuwmeer. Een echte middeleeuwse sfeer is te vinden in het stadje Aínsa met een prachtig ommuurd centrum en een kasteel.

Praktische informatie over Spaanse Pyreneeën

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Spaanse Pyreneeën

Best beoordeelde vakanties

Hotel Abba Formigal

Hotel Abba Formigal


8.9

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Abba Formigal
Hotel Montarto

Hotel Montarto


8.5

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Montarto
Cerdanya ecoResort

Cerdanya ecoResort


8.3

15 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cerdanya ecoResort

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook