Vakantie Tsjechië

Tsjechië is een land in Centraal-Europa en kent een lange geschiedenis. In een ver verleden waren de Kelten de eerste bewoners van het gebied. Na de Eerste Wereldoorlog werd Tsjecho-Slowakije gevormd, een staat die tot en met 1992 bleef bestaan. Sinds 1993 is Tsjechië een zelfstandig land. Door de ligging bestaat het landschap uit heuvels en middengebergte. Veel mensen boeken een vakantie Tsjechië voor een stedentrip. Bekende bestemmingen zijn Brno, Pilsen en natuurlijk de hoofdstad Praag. Dit wordt ook wel gezien als een van de mooiste steden van Europa. Naast historische gebouwen vind je er musea en natuurschoon.

Vakanties in Tsjechië (16)

Regio's in Tsjechië

Populaire regio's in Tsjechië

Vakantie Ijzergebergte

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Ijzergebergte

Vakantie West Bohemen

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie West Bohemen

Vakantie Zuid Bohemen

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze regio (2)
Vakantie Zuid Bohemen

Omgeving

In de zomer kan het erg warm worden, de winters van Tsjechië zijn fris en nat. Het land wordt door vier andere landen omringd en is opgedeeld in drie regio's. Bekende natuurgebieden zijn het Bohemer Woud, het Ertsgebergte en het Reuzengebergte. De rivier de Elbe ontspringt in laatstgenoemde bergketen. Het is mogelijk om vanaf het beginnende beekje een stuk langs de rivier te lopen. In de winter boeken veel mensen een vakantie Tsjechië om in deze regio op wintersport te gaan. Het Nationaal Park Sumava is nog bijna in zijn originele staat te bewonderen. Wandelroutes voeren je langs mooie meren en bossen.

Tsjechië en cultuur

De bewoners van Tsjechië hechten veel waarde aan tradities. Zo worden christelijke feesten uitbundig gevierd. In de kerstperiode kun je terecht op talloze markten en zijn de straten versierd. Vooral in Praag zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden. Naast historische gebouwen zijn er theaters waar je terecht kunt voor een voorstelling. Bekend uit de Tsjechische cultuur zijn schrijver Franz Kafka en het muziekprogramma Má Vlast. Eten is voor de bevolking erg belangrijk. Tussen de middag eet men een warme maaltijd met typische gerechten zoals aardappelpannenkoekjes of knoedels. Bij de maaltijd wordt tijdens de vakantie Tsjechië voornamelijk bier gedronken.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Praag staat vol bezienswaardigheden, zoals de Sint-Vituskathedraal, het Oude Stadsplein en de Praagse Burcht. De Karelsbrug is in de avond mooi verlicht en levert bijzondere plaatjes op. Museumliefhebbers kunnen in het Nationaal Museum archeologische opgravingen, kunstwerken en nog veel meer bewonderen. Er is tijdens de vakantie Tsjechië nog veel meer te zien. Ook de oude binnensteden van Telč en Český Krumlov zijn mooi om te zien. Het Kasteel van Litomyšl kent zijn oorsprong in de 16e eeuw, een stuk later dan het dorp Holašovice dat in de 13e eeuw werd opgericht.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Babylon


9.5

120 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Babylon

Hotel Orea Resort Horal


9.3

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Orea Resort Horal

Lipno Lake Resort


8.7

315 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lipno Lake Resort

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Tsjechië

Hotel Omnia

€ 199p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Omnia

Hotel Svornost

€ 179p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Svornost

Hotel Zátiší

€ 162p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

58 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Zátiší

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook