Vakantie Zwitserland

Zwitserland is een land in Centraal-Europa en heeft door zijn ligging een gevarieerd landschap. Oude resten wijzen erop dat de eerste mensen er zo'n 11.000 jaar geleden leefden. Later kwamen de Kelten er wonen, die door de Romeinen verdreven werden. Het huidige land bestaat sinds de 13e eeuw. Toeristen boeken een vakantie Zwitserland voornamelijk vanwege de mooie natuur en om grote steden zoals hoofdstad Bern, Zürich en Genève te bezoeken. Daar vind je de meeste culturele bezienswaardigheden, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Vakanties in Zwitserland (22)

Regio's in Zwitserland

Populaire regio's in Zwitserland

Vakantie Berner Oberland

Kies uit 6 accommodaties.

Bekijk deze regio (6)
Vakantie Berner Oberland

Vakantie Graubünden

Kies uit 6 accommodaties.

Bekijk deze regio (6)
Vakantie Graubünden

Vakantie Wallis

Kies uit 7 accommodaties.

Bekijk deze regio (7)
Vakantie Wallis

Omgeving

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen, meren en rivieren. De berg Matterhorn is met een kleine 4500 meter een van de hoogste van het land. De Zwitserse Alpen staan er vol mee, de een nog hoger dan de ander. In de winter zoeken veel mensen de bergen op om te skiën of snowboarden. Een andere bestemming die tijdens de vakantie Zwitserland populair is, is het Meer van Genève. Ook dit is een populaire omgeving voor de wintersport. In de zomer kun je er prima recreëren. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, vissen en varen. Andere plaatsen die je niet mag missen zijn het Meer van Zürich en de Grote Aletsch-gletsjer.

Zwitserland en cultuur

Naast het bekende boek Heidi heeft de Zwitserse literatuur nog veel meer in petto. Bekende schrijvers zoals Carl Spitteler en Gottfried Keller komen er vandaan. Over het hele land verspreid vind je historische bouwwerken van verschillende invloeden die de moeite van een bezoekje waard zijn. Vaak gaan deze gepaard met interessante musea. Na een dag vol activiteiten kun je tijdens de vakantie Zwitserland genieten van een stevige maaltijd. Dat kan in een van de vele restaurants of een traditionele bistro. Daar worden typische Zwitserse gerechten, zoals rösti, kaasfondue en natuurlijk chocola geserveerd. Sinds de Romeinse tijd wordt er al wijn verbouwd in Zwitserland.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

De natuurverschijnselen zoals de Zwitserse Alpen en het Meer van Genève hebben een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. De steden bieden echter ook genoeg bezienswaardigheden. Zo bevat de stad Bellinzona veel historie, die je in archeologische opgravingen en gebouwen terugziet. Dat geldt ook voor Bern, dat met torens, kerken en rijksgebouwen alles heeft wat een geschiedenisliefhebber graag ziet. Kunstliefhebbers kunnen tijdens de vakantie Zwitserland in Basel naar het beroemde Kunstmuseum met werken van onder meer Andy Warhol en Pablo Picasso. In Prangins vind je het Nationale Museum.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Steinmattli


9.2

107 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Steinmattli

Hotel Laudinella


8.9

281 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Laudinella

Parkhotel Silvretta


8.9

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Parkhotel Silvretta

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Zwitserland

Hotel Valaisia

€ 378p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valaisia

Appartementen Veysonnaz

€ 486p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Veysonnaz

Hotel Steinmattli

€ 594p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Halfpension

107 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Steinmattli

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook