Vakantie Berner Oberland

Frisse lucht, witte bergtoppen en groene valleien: dat is een vakantie in Berner Oberland. Dit hooggelegen gebied in het zuiden van het kanton Bern in Zwitserland lijkt zo van een ansichtkaart overgenomen te zijn. Je vindt er meer dan 800 meren, talloze bergen en dichte bossen die tezamen een schitterend panorama vormen. Zodra je klaar bent met het maken van foto's voor het thuisfront is het tijd om de wandelschoenen aan te doen en je een weg te banen over een van de vele wandelpaden die al dit moois doorkruisen. Ga je liever op wintersport? Dan zit je hier helemaal goed. Het Berner Oberland is niet voor niets de geboorteplaats van het skiën.

Vakanties in Berner Oberland (30)

Plaatsen in Berner Oberland

Omgeving

Een vakantie in Berner Oberland laat je alles zien waar het Zwitserse landschap zo bekend om staat: kristalheldere meren, woeste bossen, eindeloze weides waar de koeien met hun bekende koebel rondwandelen en natuurlijk de indrukwekkende bergtoppen van de Alpen. In de zomer zit je op het ene moment aan een zwemmeer met heerlijk warm water en loop je op het volgende moment over een gletsjer hoog in de bergen. Het weer is er veelal wat koeler en natter dan in de zuidelijke Alpen, wat zorgt voor een fris en groen landschap. De hoogteverschillen zorgen er echter voor dat binnen het gebied zelf de temperaturen flink uiteen kunnen lopen.

Berner Oberland en cultuur

Hoewel de mens al duizenden jaren door Berner Oberland trok om te jagen of te handelen, zouden het de Romeinen zijn die zich er als eerst permanent vestigden aan de rivieren en meren. Het zou tot het einde van de achttiende eeuw duren voordat de rest van Europa ook zou inzien hoe fijn een vakantie in Berner Oberland was, na de publicatie van het beroemde gedicht Die Alpen van Albrecht von Haller. Rond het jaar 1800 waren de eerste resorts rond het Thunmeer en Brienz geopend, en ontdekten steeds meer welvarende Europeanen het moois dat de regio te bieden heeft. Het zou echter tot halverwege de twintigste eeuw duren, na de constructie van nieuwe wegen en een spoorlijn, dat de massa Berner Oberland mocht ervaren.

Bezienswaardigheden in Berner Oberland

Wie op vakantie gaat naar Werner Oberland moet naar Jungfraujoch, het hoogstgelegen kabelbaanstation van Europa op 3.454 meter hoogte. Het uitzicht over de gletsjers en de met sneeuw bedekte bergtoppen is er adembenemend. Bezoek de Lauterbrunnenvallei en verbaas je over de 72 watervallen die zich in de diepte storten, of duik in het Zwitserland van honderden jaren geleden in Ballenburg. In dit bijzondere dorpje zijn kosten nog moeite gespaard om een natuurgetrouwe recreatie van een middeleeuws dorpje vol ambachtslieden te produceren.

Praktische informatie over Berner Oberland

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Berner Oberland

Best beoordeelde vakanties

Hotel Wengenerhof

Hotel Wengenerhof


9.0

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Wengenerhof
Hotel Les Hauts de Gstaad & Spa

Hotel Les Hauts de Gstaad & Spa


9.0

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Les Hauts de Gstaad & Spa
Hotel Huus

Hotel Huus


8.9

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Huus

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook