Vakantie Centraal Zwitserland

Zwitserland ligt in Midden-Europa en staat bekend om zijn bergen, meren, natuur en skigebieden. Het land heeft in totaal ruim acht miljoen inwoners en is qua grootte vergelijkbaar met Nederland. De regio Centraal Zwitserland vormt het voorportaal van de Alpen. Tot dit gebied worden de kantons Luzern, Schwyz, Nidwalden, Obwalden en Uri gerekend. Een deel daarvan behoort tot de oerkantons die in 1291 aan de basis van het land stonden. Op vakantie in Centraal Zwitserland kun je kiezen voor de relatief vlakke omgeving rond het Vierwoudstrekenmeer bij Luzern in het noordwesten, maar ook de berggebieden in de streek bezoeken.

Vakanties in Centraal Zwitserland (6)

Plaatsen in Centraal Zwitserland

Omgeving

Behalve door de grote en kleine meren in deze regio is een vakantie naar Centraal Zwitserland ook populair vanwege de nabijgelegen Alpen. In het kanton Obwalden vind je bijvoorbeeld de berg Titlis. Deze heeft een hoogte van ruim 3200 meter en biedt vrijwel het hele jaar door skiplezier. De skioorden zijn te bereiken met de kabelbaan bij het plaatsje Engelberg. In het uiterste zuiden van het kanton Uri staat de hoogste berg van Zwitserland, de meer dan 3600 meter hoge Dammastock. Niet ver van Luzern ligt het biosfeerpark Entlebuch, waar je uitgestrekte veengebieden en een bijzondere flora en fauna kunt bewonderen.

Centraal Zwitserland en cultuur

Het Vierwoudstrekenmeer wordt ook het Meer van Luzern genoemd en is de favoriete bestemming tijdens een vakantie in Centraal Zwitserland. Per jaar komen hier maar liefst drie miljoen toeristen op af, wat het grillig gevormde meer tot het populairste van Europa maakt. Het bevindt zich op een hoogte van ruim vierhonderd meter en langs de oevers staan veel hotels. Je kunt hier diverse watersporten doen en boottochten maken. Bij het meer liggen de hoofdsteden van de vijf kantons van Centraal Zwitserland: Luzern, Schwyz, Stans, Sarnen en Altdorf. Luzern is daarvan het grootst, maar ook de overige steden zijn de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Centraal Zwitserland

Centraal Zwitserland heeft zijn wortels diep in de middeleeuwen, en dat is in de steden nog goed te merken. Als grootste kantonhoofdstad heeft Luzern de meeste monumenten, met onder andere historische huizen aan de oever van de rivier Reuss. Het oude en nieuwe Luzern worden met elkaar verbonden door bruggen, waaronder de veertiende-eeuwse overdekte Kappellbrücke. De stad Schwyz is een stuk kleiner en heeft met het Klooster van Einsiedeln een prominent bedevaartsoord. Ook het schilderachtige Altdorf is een mooi stadje om tijdens je vakantie in Centraal Zwitserland te bezoeken. Hier vind je een oud Kapucijnerklooster en fotogenieke middeleeuwse herenhuizen.

Praktische informatie over Centraal Zwitserland

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Centraal Zwitserland

Best beoordeelde vakanties

Alpine Lodge Trübsee

Alpine Lodge Trübsee


8.5

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Alpine Lodge Trübsee
Hotel Edelweiss

Hotel Edelweiss


8.2

39 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Edelweiss
Hotel Central am See

Hotel Central am See


8.0

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Central am See

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook