Vakantie Graubünden

Graubünden behoort tot de populairste bestemmingen in Zwitserland. Het kanton wordt gedomineerd door Retro- Romaanse, Duitse en Italiaanse invloeden die overal in terug te vinden zijn. De winter met zijn prachtige besneeuwde bergtoppen leent zich perfect voor het uitoefenen van de verschillende takken van wintersport. Het landschap is echter ook een must-see in de zomer, wanneer het heerlijk vertoeven is in de groene bossen die afgewisseld worden door meren, dalen en authentieke dorpjes. Niet alleen de natuur heeft veel te bieden, ook op cultureel gebied is Graubünden bij uitstek geschikt. Een vakantie Graubünden betekent volop genieten.

Vakanties in Graubünden (26)

Plaatsen in Graubünden

Omgeving

Graubünden leent zich perfect voor het maken van lange wandelingen, het ondernemen van fietstochten en het uitoefenen van wintersport. De omgeving is bovendien met de auto of de verschillende soorten openbaar vervoer te verkennen. Het landschap dat voornamelijk door de natuur bepaald wordt, strekt zich over het complete kanton uit. Afhankelijk van de verblijfplaats tijdens de vakantie Graubünden kan een uitstapje gemaakt worden naar de omliggende kantons en de grenslanden Italië en Oostenrijk.

Graubünden en cultuur

Op cultureel gebied heeft Graubünden veel verrassingen in petto. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan kunst op de meest onverwachte plekken en in ongebruikelijke settings. Bekende internationale kunstenaars krijgen een podium naast lokale artiesten, waardoor een gevarieerd aanbod ontstaat. Daarnaast kunnen bezoekers kun hart ophalen in een van de ruim 70 musea die het kanton rijk is. Burchten, kastelen, herenhuizen, oude kloosters, tijdens een vakantie Graubünden is er volop gelegenheid om te genieten van de veelzijdige architectuur en bouwcultuur. Architectonische hoogtepunten die versmolten zijn met de historie van het land en de omliggende streken kunnen bewonderd worden op de route ‘Stiegen zum Himmel’ (naar de hemel klimmen), de alpiene weg van de Romaniek.

Bezienswaardigheden in Graubünden

Graubünden kent tal van bezienswaardigheden die variëren van prachtige natuurparken tot mondaine steden die tijdens een vakantie Graubünden bezocht kunnen worden. Een kleine greep uit het aanbod van natuurlijke bezienswaardigheden: het Tomameer, de bron van de Rijnrivier, de Viamalakloof, een historisch en tegelijkertijd legendarisch stuk natuur in Graubünden en het Zwitserse Nationale Park in Zernez. De Grand Canyon van Zwitserland, de Ruinalta, het Alpinum Schatzalp, waar Alpenflora uit de hele wereld te vinden is en de vlakte van Greina zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke natuur. St. Moritz daarentegen is een mondaine stad die een ontmoetingsplaats is voor bergbeklimmers, dagjesmensen en de jetset die hier allemaal samen genieten van de rust, de natuur, cultuur en sport.

Praktische informatie over Graubünden

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Graubünden

Best beoordeelde vakanties

Tschuggen Grand Hotel

Tschuggen Grand Hotel


10.0

 

Tschuggen Grand Hotel
Hotel Schloss Ragaz

Hotel Schloss Ragaz


10.0

 

Hotel Schloss Ragaz
Appartementen Peaks Place

Appartementen Peaks Place


9.0

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Peaks Place

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook