Vakantie Tessin

Tessin oftewel Ticino is het zuidelijkste kanton van Zwitserland. De meeste inwoners van Tessin spreken Italiaans, alleen in de gemeente Bosco/Gurin is de voertaal Duits. Een vakantie in Tessin is vooral aantrekkelijk als je graag wandelingen maakt in de bergen. Ook mountainbiken en klifduiken behoren tot de mogelijkheden. Voor wintersporten zijn de bergen in Tessin minder geschikt. Als je een liefhebber van watersporten bent, dan is het Meer van Lugano een aanrader, evenals het Lago Maggiore. Rondom Lugano zijn een aantal bergtoppen goed bereikbaar. Vanaf de Monte Brè heb je een bijzonder mooi uitzicht over Lugano.

Vakanties in Tessin (6)

Plaatsen in Tessin

Omgeving

Als je op vakantie naar Tessin gaat om te wandelen, ga dan naar een bergdal, bijvoorbeeld de Valle Maggia, het magische dal. De natuur is hier schitterend, en je komt onderweg diverse oude kerken met renaissancefresco's tegen. De Valle Verzasca staat bekend als het ruigste grote dal in Ticino. Het dal is opvallend smal, en heeft de vorm van een V. Ook hier kun je genieten van een schitterende natuur. Daarnaast is de traditionele architectuur het vermelden waard. In deze omgeving zie je veel rustici. Dat zijn behouden gebleven oude stenen huizen die nu worden verhuurd als vakantiehuis.

Tessin en cultuur

Als je wilt, kun je ieder uur van je vakantie in Tessin in een museum doorbrengen. Zo zijn er diverse kunstmusea, bijvoorbeeld het Museo Wilhelm Schmid in Brè s/Lugano, het Museo d'Arte della Svizzera Italiana in Lugano en het Museo Mario Bernasconi in Pazzallo. Het Museo delle dogane svizzero in Gandria geeft je een beeld, hoe het werk van de Zwitserse douane in de loop der tijd is veranderd. In het Museo Cantonale di Storia Naturale geeft je een overzicht van de uiteenlopende soorten dieren, planten, rotsen en mineralen in de regio. Swissminiatur in Melide is zoiets als Madurodam, maar dan met Zwitserse gebouwen.

Bezienswaardigheden in Tessin

Een plaats die je op je vakantie in Tessin niet mag overslaan, is de hoofdstad Bellinzona. De drie kastelen van Bellinzona behoren tot het Werelderfgoed van UNESCO. Aan de rand van Locarno staat het twaalfde-eeuwse kasteel "Castello Visconteo". Het plaatsje Morcote aan het Meer van Lugano is een belangrijke toeristische trekpleister, omdat het zijn oorspronkelijke uiterlijk goed heeft weten te bewaren. Bovendien staat hier de dertiende-eeuwse kerk Madonna del Sasso, de Torre di Mucipio uit de veertiende eeuw en het Palazzo Paleari uit de zestiende eeuw. Bezoek ook het bergdorp Corippo met zijn kenmerkende leistenen daken.

Praktische informatie over Tessin

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Tessin

Best beoordeelde vakanties

Hotel Eden Roc Ascona

Hotel Eden Roc Ascona


9.5

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eden Roc Ascona
Garten Hotel Dellavalle

Garten Hotel Dellavalle


8.6

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Garten Hotel Dellavalle
Hotel Delfino

Hotel Delfino


8.3

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Delfino

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook