Vakantie Waadt

Het kanton Waadt, of Vaud als je de Franse naam aanhoudt, is het op drie na grootste kanton van Zwitserland. Het is een van de meest dichtbevolkte gebieden van Zwitserland, maar deze bevolking concentreert zich in een handjevol steden aan het water van enkele grote meren. De rest van de regio bestaat uit heuvellandschap en de Vaud Alpen, waar een groot deel van het jaar fanatiek geskied wordt. Waar je je vakantie in Waadt ook doorbrengt, één ding staat als een paal boven (kristalhelder) water: De frisse blauwe lucht, de witte bergtoppen en het overweldigende groen zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Vakanties in Waadt (6)

Plaatsen in Waadt

Omgeving

'Dichtbevolkt' is in Zwitserland een relatief begrip. Buiten de concentraties van inwoners bij de steden bestaat Waadt vooral uit grote stukken ongerepte natuur. Het Parc Jura Vaudois, bijvoorbeeld, is een natuurgebied dat bossen, moerassen en verschillende rotspieken herbergt. Je loopt er urenlang over een van de vele goed begaanbare wandelpaden zonder er meer dan een incidentele koe tegen het lijf te lopen. Het natuurgebied telt maar liefst 523 kilometer aan wandelroutes, dus je kunt er met gemak een complete vakantie in Waadt doorbrengen. Dat zou echter zonde zijn, want dit kanton huist ook het indrukwekkende berglandschap van de Vaud Alpen en grenst aan het beroemde meer van Genève.

Waadt en cultuur

Veel van de menselijke activiteit in het kanton Waadt concentreert zich in het zuid-westen aan de oevers van het meer van Genève. Dit is ook waar je de hoofdstad van het kanton aantreft, Lausanne. Tegenwoordig is Lausanne vooral bekend als de officiële Olympische hoofdstad en vind je er de hoofdkwartieren van tientallen internationale sportorganisaties, waaronder het IOC. Hoewel deze specifieke nederzetting ontstaan is in de Romeinse tijd, werd het kanton al in de prehistorie bewoond. De oudste resten van de vroege bewoners dateren echter voornamelijk van de latere Romeinen, zoals bijvoorbeeld het amfitheater in het dorp Avenches. Tijdens een vakantie in Waadt kan je door te starten bij Avenches en vervolgens een tocht te maken langs verschillende historische bezienswaardigheden een ware reis door de tijd maken.

Bezienswaardigheden in Waadt

Naast de overweldigende panorama's die je in de vele natuurparken van het kanton kunt ervaren, is geen vakantie in Waadt compleet zonder een tour langs de verschillende historische bezienswaardigheden. Start met een duik in de Romeinse oudheid in Avenches en bezoek vervolgens het betoverende middeleeuwse kasteel Chateau de Chillion. Dit bijzondere kasteel ligt op een landtong in het meer van Genève en combineert een adembenemend uitzicht over de omgeving met een uitstekend bewaard gebleven historisch gebouw. Wanneer je hoofdstad Losanna bezoekt is, na het Olympisch museum, een bezoek aan de kathedraal een absolute must. De bouw van dit bijzondere godshuis startte in 1175 en zou honderd jaar duren. Het resultaat is een uitzonderlijk voorbeeld van Gotische bouwkunst.

Praktische informatie over Waadt

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Waadt

Best beoordeelde vakanties

Eurotel Victoria LesDiablerets

Eurotel Victoria LesDiablerets


8.4

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Eurotel Victoria LesDiablerets
Alpine Classic Hotel

Alpine Classic Hotel


8.0

8 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Alpine Classic Hotel
Eurotel Victoria Villars

Eurotel Victoria Villars


6.7

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Eurotel Victoria Villars

Waarom Vrijuit?

  • Eigen Hotels & Resorts
  • Gratis omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook