Alle streken in Italië op de kaart

Over wintersport in Italië

Wintersport in Italië kent een grote variëteit voor elke wintersporter.

Italië staat sinds de Olympische Winterspelen in 2006 echt op de kaart als het om wintersport gaat.

Een wintersport Italië kent een grote variëteit van uitgestrekte skigebieden. Elk skigebied heeft zijn eigen adembenemende panorama's met een heerlijke zon. Zeer bekende skigebieden zijn Val Gardena, Val di Fassa en Val di Fiemme. Ook gebieden zoals de Via Lattea (met meer dan 400 km aan pistes) en het Val d'Aosta (aan de zuidwest-kant van de Italiaanse Alpen) zijn enorm in trek.

Italië als wintersportbestemming

Italië heeft pistes voor elk niveau en kilometers lange loipen. Geschikt dus voor een ideale wintersport in Italië. Met sneeuwkanonnen worden - indien nodig - de belangrijkste afdalingen of hele skigebieden van kunstsneeuw voorzien, je hoeft dus geen dag te missen van je wintersport Italië.

Zon en sneeuw

De ligging aan de zuidzijde van de Alpen zorgt ervoor dat de skigebieden onbereikbaar zijn voor slecht weer. Toch ontbreekt het in Italië niet aan sneeuw. Door die zuidelijk ligging schijnt de zon gemiddeld 7 tot 8 uur per dag. Ideaal voor een heerlijke afdaling of wandeling.

Heerlijk genieten

En wat is er heerlijker dan tijdens uw wintersport Italië een inspannend dagje skiën afsluiten met een gezellige après-ski en daarna lekker eten in één van de vele restaurants... Dat is wintersport Italië op z'n best

Met Vrij Uit naar Italië

Italië is dichterbij dan je denkt, dus laat je niet door de afstand afschrikken om een heerlijke wintersport in Italië door te brengen. Vrij Uit heeft jarenlange ervaring in het organiseren van een wintersport Italië en weten precies waar een droomvakantie aan moet voldoen. Wij regelen de mooiste accommodaties en beste comfort tegen de laagste prijzen.

  • Grote keuzes aan accommodaties
  • Het beste comfort tegen de laagste prijzen
  • Zon, sneeuw, cultuur en natuur tijdens uw wintersport Italië

Boek nu met voordeel!

Bekijk hier ons aanbod wintersport Italië en boek direct.