Wintersport Feldberg

Het dorp Feldberg, gelegen in het mooie Zwarte Woud, bestaat in principe uit drie dorspkernen die bij elkaar zijn gevoegd. De traditionele Duitse streek biedt onder andere de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Je staat tijdens een wintersport in Feldberg met name op de ski's op de bergen de Grafenmatt en de Seebuck. De ligging bij het drielandenpunt tussen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, maakt het mogelijk om vanuit een groot aantal richtingen op Feldberg aan te rijden. Het dorp is dan ook populair onder skitoeristen uit deze landen. Feldberg ligt voor ons Nederlanders relatief dichtbij en biedt een leuke locatie voor de wintersport met het hele gezin.

Vakanties in Feldberg ()

Accommodaties in Feldberg

Wat is er te doen

Wil je nog meer kunnen doen tijdens jouw wintersport in Feldberg dan alleen op de ski's staan? In het Zwarte Woud vind je zowel voor volwassenen als voor de jongere bezoekers veel vertier. Denk bijvoorbeeld aan GPS- en wandelroutes door het Zwarte Woud. Of huur je liever een slee om een tocht door dit gebied te maken? De vele restaurants en een kindvriendelijke speelweide (waar ook beginners kunnen oefenen op de ski's) maken het mogelijk om heerlijk ontspannen de dag door te komen. Er zijn veel sleepliften beschikbaar en uiteraard biedt ook dit gebied pistes in alle gradaties. Wil je lessen volgen? Dan kun je hier met het hele gezin snel de ski's op met een skileraar. Ook de rodelhellingen zijn populair onder de bezoekers van Feldberg.

Wintersport in Feldberg: het skigebied

Hoewel er bijzonder pittige afdalingen zijn te vinden voor de meer gevorderde skiërs in Feldberg, is dit gebied het meest geschikt voor de beginnende en de ervaren skiërs. Het gebied is niet erg steil of zeer hoog. De Seebuck piste is perfect voor de beginners en de oefenende skiërs. De Grafenmatt biedt ook voor de meer gevorderde personen op wintersport in Feldberg een leuke uitdaging. Hier ben je omring door mooie bomen en een interessante omgeving. De moderne stoeltjeslift neemt je na jouw afdaling weer mee naar boven. Houd je van off-piste skiën? Ook dan zijn er wat interessante gebieden die je heerlijk kunt verkennen.

Jouw verblijf

De ligging van Feldberg is optimaal wat betreft het bereik van dit gebied per auto. Wil je tijdens je wintersport in Feldberg dichtbij de pistes logeren? Geen probleem! De locaties van de meeste gastverblijven in Feldberg zijn optimaal wat betreft jouw toegang tot de verse sneeuw. De relatief korte rit naar Feldberg maakt het tevens mogelijk om het gebied een weekend te verkennen, met of zonder kinderen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Feldberg

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook