Wintersport Arc 2000

Arc 2000 is het hoogstgelegen dorp in het Franse wintersportgebied Les Arcs en biedt zowel aan de beginnende als professionele skiërs enorm veel variatie. Het hoort dan ook bij het enorme skigebied Paradiski, waar niet minder dan 425 kilometer aan piste te vinden is. Door de grote lift die over de vallei heen en weer gaat, kun je ook echt in het hele gebied terecht. Wintersport in Arc 2000 is dan ook echt wintersport, want uitdagende steile zwarte en rode pistes vind je hier meer dan genoeg. Arc 2000 is een autovrij wintersportdorp, waar je naast skiën verschillende andere wintersportactiviteiten kunt ondernemen.

Vakanties in Arc 2000 (5)

Accommodaties in Arc 2000

Het skigebied

In Les Arcs alleen al vind je 105 pistes en de locatie van Arc 2000 is uitstekend voor de gevorderde skiër. In Paradiski vind je in totaal 8 kilometer groene, 162 kilometer blauwe, 166 kilometer rode en 89 kilometer zwarte pistes voor wintersport in Arc 2000. Ben je beginnend skiër, dan kun je naast in Les Arcs ook in het deelgebied La Plagne uitstekend op de glooiende pistes terecht. De sneeuwzekerheid in het skigebied is dankzij de hoge ligging en de gletsjers zeer groot. Je kunt er bovendien prima tochten maken tussen de verschillende deelgebieden. Ook de mogelijkheden voor off-piste skiën zijn zeer divers met bossen en hellingen waar je onder begeleiding van een gids of skileraar terecht kunt.

Overige wintersportactiviteiten

Als snowboarder kun je voor wintersport in Arc 2000 niet alleen op de pistes terecht, want tussen Arc 1600 en Arc 1800 ligt een mooi snowpark met een gevarieerd aanbod voor freestylers van ieder niveau. Er is zelfs een airbag waarop je je nieuwe tricks kunt testen. In Les Arcs kun je ook prima langlaufen en rodelen, maar er is nog veel meer te doen. Bijvoorbeeld paardrijden of zelfs achter een paard skiën, waarbij je wordt voortgetrokken door de sneeuw. Je kunt een tocht maken met een sneeuwscooter, schaatsen en ook paragliden in het wintersportgebied. Wil je ontspannen na een dag wintersport in Arc 2000, dan kun je er naar de sauna, spa of in alle rust baantjes trekken in het overdekte zwembad.

Eten en drinken

Op de pistes kun je voor een consumptie terecht in een verscheidenheid aan horecagelegenheden, van sterrenrestaurant tot hamburgertent. Ook worden de lokale specialiteiten in verschillende restaurants en berghutten geserveerd. De prijs van het eten is, zeker voor Frankrijk, prima en varieert per gelegenheid. Voor Après-ski in Arc 2000 zijn er niet veel mogelijkheden, je kunt dan ook beter uitwijken naar een van de andere deelgebieden. Niet voor bruisende après-ski, maar wel voor het drinken van een biertje na wintersport in Arc 2000 in een gezellige bar of après-skihut.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Chalet des Neiges - La Cime des Arcs


8.9

17 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Chalet des Neiges - La Cime des Arcs

Clubhotel Belambra L'Aiguille Rouge


7.7

44 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Clubhotel Belambra L'Aiguille Rouge

Clubhotel MMV Altitude


7.7

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Clubhotel MMV Altitude

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Arc 2000

Clubhotel MMV Les Mélèzes

€ 1.022p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
VP

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Clubhotel MMV Les Mélèzes

Clubhotel Belambra L'Aiguille Rouge

€ 1.036p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Halfpension

44 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Clubhotel Belambra L'Aiguille Rouge

Chalet des Neiges - La Cime des Arcs

€ 1.186p.p.

Vertrek 30-03-2019
8 dagen
Logies

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Chalet des Neiges - La Cime des Arcs

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook