Wintersport Belle Plagne

Het zuidoosten van Frankrijk is de ideale streek voor skiërs en snowboarders. Niet ver van de Frans-Italiaanse grens vind je in het departement Savoie de Tarentaisevallei, waar onder meer de ruim 3400 meter hoge berg Bellecôte staat. Op de hellingen van deze sneeuwreus liggen elf sneeuwbestemmingen die voor een deel speciaal zijn aangelegd voor de skiliefhebber. Een daarvan is Belle Plagne. Op wintersport in Belle Plagne verblijf je in een aantrekkelijk resort op een hoogte van 2050 meter. Het bestaat sinds 1981 en hoort bij het skigebied La Plagne, dat op hoogtes tussen 1250 en 3250 meter ligt.

Vakanties in Belle Plagne (7)

Accommodaties in Belle Plagne

Goede voorzieningen

Belle Plagne werd voorafgegaan door een aantal lager gelegen toeristenoorden op de Bellecôte. Vergeleken met enkele oudere locaties is bij de ontwikkeling en bouw gekozen voor een meer traditionele aanpak. Als je op wintersport naar Belle Plagne gaat, kom je dan ook terecht in een sfeervolle omgeving waar echte hoogbouw spaarzaam is. Een groot deel van de accommodaties is opgetrokken in hout. Deze kunnen worden omschreven als ruime chalets. Ondanks het dorpse karakter vind je tijdens je wintersport in Belle Plagne genoeg voorzieningen. Het overigens autovrije skioord heeft hotels, horeca en winkels, en ook een sauna, overdekt zwembad en fitnesscentrum ontbreken er niet.

La Plagne en Les Arcs

Belle Plagne ligt midden in de wintersportregio La Plagne die zich uitstrekt over de Bellecôte. Het grote hoogteverschil dat het skigebied kenmerkt, heeft als voordeel dat er diverse lange pistes zijn. Daardoor kan je veel kilometers afleggen. Alles bij elkaar omvatten de afdalingen 225 kilometer. Je wintersport in Belle Plagne houdt daarmee echter nog niet op. Via de Vanoise Express-kabelbaan vanaf Les Coches in La Plagne kan je namelijk oversteken naar Les Arcs. Samen vormen ze het skigebied Paradiski, met bijna 150 liften en 425 kilometer aan afdalingen. Ook is er een snowboardpark.

Après-ski in Belle Plagne

Tijdens je wintersport kan je in Belle Plagne vrij goede mogelijkheden vinden voor gezelligheid en entertainment na het skiën of snowboarden. De après-ski is er dan ook beter dan in het naburige en op ongeveer dezelfde hoogte gelegen Plagne Soleil. Waar dit toeristenresort vooral rust ademt, beschikt Belle Plagne over wat meer restaurants, cafés, bars en terrassen. Desondanks heeft het zijn beperkingen en hoef je geen feestjes te verwachten die tot diep in de nacht doorgaan. Wie een wintersport in Belle Plagne boekt, doet dat toch in de eerste plaats om te skiën of te snowboarden.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Pierre & Vacances Les Néréïdes


9

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Pierre & Vacances Les Néréïdes

Appartementen Les Balcons de Belle Plagne


7.8

50 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Les Balcons de Belle Plagne

Belle Plagne Vacances Bleues


7.6

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Belle Plagne Vacances Bleues

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Belle Plagne

Hotel Les Balcons Village

€ 648p.p.

Vertrek 23-02-2019
5 dagen
Halfpension

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Les Balcons Village

Belle Plagne Vacances Bleues

€ 918p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Halfpension

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Belle Plagne Vacances Bleues

Appartementen Les Balcons de Belle Plagne

€ 826p.p.

Vertrek 30-03-2019
8 dagen
Logies

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Les Balcons de Belle Plagne

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook