Wintersport Hinterglemm

Hinterglemm maakt deel uit van het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn met 270 kilometer pistes. Waar Hinterglemm vroeger een eenvoudig skidorp was waar vooral veel Nederlanders kwamen, is het tegenwoordig net zo groot en luxe als het nabijgelegen Saalbach. Toch rijdt er weinig verkeer dankzij omleiding van doorgaand verkeer door een tunnel. Wintersport in Hinterglemm staat garant voor gevarieerde pistes te midden van een prachtig landschap en mogelijkheden tot mooie tochten. Er hangt een gemoedelijke sfeer en ’s avonds kun je genieten van een bruisende après-ski.

Vakanties in Hinterglemm (7)

Accommodaties in Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Met 140 kilometer blauwe pistes, 110 kilometer rode pistes en 20 kilometer zwarte pistes is wintersport in Hinterglemm uitdagend voor skiërs van ieder niveau. Hinterglemm heeft een zeer centrale ligging in het gebied en heeft bovendien een goede verbinding met Fieberbrunn. In het berglandschap zijn veel mooie afdalingen om tussen de bomen door off-piste te skiën. Zowel rondom Hinterglemm als het naastgelegen Saalbach kun je diverse tochten maken. Direct naast het wintersportdorp ligt het Nightpark waar Freestyle skiërs en snowboarders zich uit kunnen leven. De naam geeft al aan dat het park tot ’s avonds geopend is: je kunt er tot 21:30 uur terecht. Naast skiën en snowboarden kun je in Hinterglemm rodelen en in een band naar beneden zoeven op de snowtubebaan.

Wintersport met de kinderen

Wintersport in Hinterglemm leent zich uitstekend voor een familievakantie. Het kinderland Snowly Land zorgt ervoor dat kinderen langzaam kunnen wennen aan het skiën, met een oefenweide en een lopende band. Er zijn ook andere speeltoestellen te vinden en er rijdt zelfs een Snowly Express door het kinderland. Voor oudere kinderen is er de mogelijkheid om op reguliere skiles te gaan, waar op donderdagen een slalomrace wordt gehouden. Door de vele gemakkelijke pistes kunnen oudere kinderen hier veilig oefenen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin, zoals ’s avonds rodelen op de verlichtte rodelbaan. In Hinterglemm zelf kan er ook geschaatst worden, waarbij de kinderen op kleine zeehondenstoeltjes voortgeduwd kunnen worden.

Après-ski

Aan Après-ski geen gebrek in Hinterglemm. Of je nu graag een ijsje eet op het terras van de ijssalon van het dorp, of helemaal los wilt gaan in een van de gezellige skihutten. Vaak begint de après-ski hier al direct na de wintersport in Hinterglemm en vooral in het dal wordt het gezellig druk. Het grootste deel van het feestende publiek spreekt Nederlands. Hinterglemm is qua après-ski net iets meer bruisend dan buurdorp Saalbach en de Goaßstal is al meerdere malen uitgeroepen tot de beste après-skitent van de Alpen.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Hinterglemm

Best beoordeelde vakanties

Adler Resort


9

277 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Adler Resort

Hotel Residenz Hochalm


8.9

46 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Residenz Hochalm

Hotel Alpina


8

42 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpina

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Hinterglemm

Hotel Reisinger

€ 637p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Halfpension

60 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Reisinger

Hotel Alpina

€ 312p.p.

Vertrek 17-03-2019
5 dagen
Logies & ontbijt

42 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpina

Sport & Wohlfühl Hotel Hasenauer

€ 784p.p.

Vertrek 23-03-2019
8 dagen
Halfpension

47 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sport & Wohlfühl Hotel Hasenauer

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook