Wintersport Serfaus

Het Oostenrijkse Serfaus ligt in Tirol. Dit autovrije dorp beschikt over de hoogste metro ter wereld waarmee je makkelijk rond kunt reizen. Het dorp lijkt gemaakt voor kinderen, waarover later meer. Tijdens je wintersport in Serfaus bevindt je je op ruim 1400 meter hoogte. Het dorp heeft dus een hoge sneeuwzekerheid. Er zijn bij het dorp drie skiliften, waarvan er eentje speciaal voor kinderen is. Deze kinderlift brengt de kids direct naar het leuke kinderland bij de Komperdell. Het dorp is ronduit schitterend in de sneeuw, maar de hotels zijn niet bepaald goedkoop. De vele goede voorzieningen maken wel veel goed. Als je even zoekt, kun je een verblijf boeken in een gezellig hotel tegen een lager bedrag.

Vakanties in Serfaus (1)

Accommodaties in Serfaus

Met kinderen naar Serfaus

Wil je samen met de kinderen de ski's op? Serfaus biedt veel goede en leuke skischolen waar ook Nederlandstalige leraren aanwezig zijn. Kinderen worden goed onthaald tijdens hun eerste wintersport in Serfaus. Er zijn speciale kinderhotels en desgewenst is er goede oppas te regelen voor de kinderen als je even zonder ze op pad wilt. Ook het kinderland is groot en de aanwezigheid van de speciale en veilige skilift voor kinderen is ideaal. Tot het avondeten is het wat rustiger en gezellig in de restaurants. Daarna start voor velen de après-ski.

Het skigebied

Wil je kunnen kiezen uit verschillende soorten pistes? Bestaat je gezin of je vriendengroep uit zowel beginners als gevorderde wintersporters? Dan kun je kiezen uit een ruim aantal pistes in het skigebied bij Serfaus. Met de metro ga je snel naar de pistes. Je kunt tevens uitwijken naar Fiss of Ladis als je een ander dorpje wilt bekijken. Hier maak je kennis met een gezellig dorp met een goede sfeer waar ook veel families op wintersport gaan. Kortom, ga je op wintersport in Serfaus? Dan zijn er genoeg opties, goed eten en fantastisch onderhouden pistes.

Met de auto naar je bestemming

Vanuit Utrecht is het zo'n 900 kilometer rijden naar je wintersport in Serfaus. Je rijdt via de Oostenrijkse wegen, dus je hebt een vignet nodig. De grensovergang bij Reutte kan flink druk zijn in het hoogseizoen. Ook de Fernpas die je vervolgens tegenkomt, is behoorlijk gevoelig voor files tijdens de drukke skidagen. Vliegen doe je via het vliegveld van Innsbruck. Na de landing moet je nog zo'n 80 kilometer rijden naar de uiteindelijke bestemming, het mooie dorp Serfaus.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Serfaus

Best beoordeelde vakanties

Sporthotel Astoria


7.6

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sporthotel Astoria

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Serfaus

Sporthotel Astoria

€ 966p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Halfpension

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sporthotel Astoria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook