Wintersport Veysonnaz

Veysonnaz is een dorp in wintersportgebied Les Quatre Vallées in het zuidwesten van Zwitserland. De oude kern van het dorp is kleinschalig en authentiek, maar met de bouw van de vele appartementen voor de toeristen heeft het dorp aan charme moeten inboeten. Les Quatre Vallées staat vooral bekend als skigebied voor gevorderde skiërs. Maar door de ligging van Veysonnaz aan de rand van het gebied zijn er in de directe omgeving van dit dorp ook voldoende blauwe pistes te vinden. Dit maakt wintersport in Veysonnaz geschikt voor beginners en gevorderden. Het is bovendien kindvriendelijk met het ruim opgezette kinderland.

Vakanties in Veysonnaz (4)

Accommodaties in Veysonnaz

Les Quatre Vallées

Les Quatre Vallées strekt zich uit over vier valleien. De hoogste berg is de Mont Fort met 3300 meter. Het skigebied is zeer gevarieerd. Als ervaren skiër kun je vanaf de Mont Fort in principe afdalen tot Le Chable, dat op ongeveer 800 meter ligt. Dit betekent een hoogteverschil van meer dan 2500 meter. De pistes in het hele gebied zijn goed geprepareerd en doorgaans van december tot half april in een prima conditie. Les Quatre Vallées is geen goedkoop wintersportgebied, maar wintersport in Veysonnaz is het minst duur in deze vier valleien.

De twee mooiste pistes

De twee pistes die je tijdens je wintersport in Veysonnaz zeker genomen moet hebben, zijn de Piste de l'Ours en de Piste des Mayens. Op de Piste de l'Ours worden elk jaar verschillende wedstrijden georganiseerd door de Fédération Internationale de Ski, de FIS. De startplaats is Thyon op 2150 meter. De afdaling is bijna 3,5 kilometer lang en heeft een hellingsgraad tussen de 35% en 51%. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld en je hoeft dus geen expert te zijn om de piste te nemen. De Piste des Mayens is de dalafdaling naar Veysonnaz. Door zijn gevarieerdheid biedt deze afdaling zowel de licht gevorderde als de vergevorderde skiër voldoende uitdaging.

Off-piste

Les Quatre Vallées is een skigebied met heel veel off-pistemogelijkheden. Freeride snowboarders en skiërs zullen zich dan ook helemaal kunnen uitleven op wintersport in Veysonnaz. Tot Les Quatre Vallées behoort ook Verbier, waar je als (ver)gevorderde freerider zeker een keer naartoe moet vanuit Veysonnaz. Hier wordt jaarlijks op de Bec des Rosses de Xtreme Verbier georganiseerd. Deze wedstrijd staat bekend als 's werelds zwaarste wedstrijd voor freeride skiërs. Wil je het wat rustiger aandoen, dan kun je in de directe omgeving van Veysonnaz ook heel goed off-piste skiën en snowboarden.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Veysonnaz

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Veysonnaz


7.8

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Veysonnaz

Hotel Magrappé


7.8

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Magrappé

Hotel Chalet Royal


7.5

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Chalet Royal

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Veysonnaz

Chalets Veysonnaz

€ 2.072p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Logies

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Chalets Veysonnaz

Hotel Magrappé

€ 581p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

22 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Magrappé

Appartementen Veysonnaz

€ 665p.p.

Vertrek 23-02-2019
8 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Veysonnaz

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook